MŰANYAG- ÉS
FAIPARI KFT. KALOCSA

ISO14001

EU Funded Projects

A kedvezményezett neve: HOLZ-PLAST Műanyag-és Faipari Korlátolt Felelősségű Társaság,

A fejlesztés tárgya, célja: A HOLZ-PLAST Kft. modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztései

A szerződött támogatás összege: 52 850 014 Ft, azaz ötvenkétmilliónyolcszázötvenezer- tizennégy Ft

A projekt tartalmának részletes bemutatása: A fejlesztés során egy Arburg ALLROUNDER 470C 1500 – 800 Golden Edition műanyag fröccsöntőgép beszerzésére kerül sor. A projekt keretében megvásárlandó eszköz a cég életét a munka diverzifikálásában és eddig nem elvégezhető munkák végrehajtásában segíti elő, cégünk technikai felkészültsége javul, előállítható termékeink köre nő. A versenytársakhoz képest is pozitív irányba mozdul el a helyzetünk, továbbá nem leszünk a jelenlegi mértékben kiszolgáltatva az autóipar napjainkban meglehetősen ingadozó megrendeléseinek, teljesítőképességének.

A beruházás segítségével termelési kapacitásainkat is növelni tervezzük az üzemi terület bővítésével. A fröccsöntő üzem bővítéséhez, az ingatlanon meglévő raktár helyiségek részben elbontásra kerülnek. A meglévő fröccsöntű üzemünk egy új, 111,93 m2 alapterületű, úgynevezett „tiszta” fröccsöntő üzemrésszel bővül. A fejlesztésnek rész egy 15,17 kW-os napelemes rendszer telepítése is, mely rezsi költségeink csökkentését eredményezi.

Összességében a projekt eredményeknt cégünk autóipar kiszolgáltatottsága csökken, piaci pozíciója javul. Működésünket az új üzem megépítése kiegyensúlyozottabbá teszi. Az üzem épületét megújuló energiával is ellátjuk, ami a működési költségek alacsonyan tartásában segít. Ez vállalkozásunk fejlődését segíti azáltal, hogy a felszabaduló összeg akár további fejlesztésekre, vagy a munkavállalóink bérének növelésére is költhető. Mindez a gazdaságban betöltött szerepünket és piaci pozíciónkat is erősíti azáltal, hogy az alacsonyabb költségek profitunk közvetlen növekedését eredményezik, illetve hosszú távon áraink versenyképes szinten tartását is elősegítik, mely közvetlen versenyelőnyt jelent. A vevőink körének bővítését tervezzük, mivel több fajta terméket tudunk előállítani, ami rendelésállományunk növekedését is eredményezi.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.03.04.